Pécsért és a Vasutas Kultúráért!

A NET-Nagyik Egyesületről

Immár 4 éves a kívánság, hogy az idős emberek a tanfolyamok elvégzése után is szeretnének a "gépek" és egymás közelében maradni. A kisközösségek - melyeket a számítógép kovácsolt össze - tartják a kapcsolatot egymással, s velünk, oktatókkal.

Az internetet használók gyakran visszajárnak, s ha idejük engedi, több órát töltenek a világhálón. A NET segítségével leveleznek külföldön, vagy más városban élő gyermekeikkel, unokákkal, barátokkal. (Amerika, Ausztrália, Németország, Üzbegisztán volt pl. az e-mailek célállomása). Információt keresnek, s töltenek le: mindennapi életüket érintő változásokat olvasnak, pl. a nyugdijas.lap.hu , vagy a www.ezustkor.eszcsm.hu honlapokon.

Tudomány, művészet, technika, egészséges életmód, s talán felsorolni sem lehet a rengeteg témakört, amely felkelti érdeklődésüket, ahol mélységeiben kutakodhatnak az információhalmazban, szerezve új, s újabb ismeretet.

 

 

A NET-Nagyik Egyesület életre hívása az Ő kérésük volt, a számítógépet használó, megszerető nyugdíjasoké.
Kovács Kálmán Informatikai és Hírközlési Miniszter Úr meghívásunknak eleget téve- megtisztelte jelenlétével alakuló közgyűlésünkön a NET-Nagyikat. Gratulált a kezdeményezéshez, mely országos viszonylatban elsőként fogta össze a számítástechnika iránt érdeklődő nyugdíjasokat egy közösségé. Miniszter úr elmondta, hogy miért fontos - egyre inkább elengedhetetlenül - az információs társadalom kiépítése, mi a célja és feladata az "eMagyarország Pontoknak",s mindez miféle lehetőségeket kínál nem csak az ifjabb nemzedéknek, de az itt ülő, nyugdíjas korú érdeklődők számára is.

Kellemes hangulatú beszélgetést követően a Nagyik Kovács Kálmán miniszter urat megválasztották tiszteletbeli NET-Nagyinak, aki nagy örömmel vállalta el e felkérést.

Programok