Pécsért és a Vasutas Kultúráért!

Búcsúzunk Dr. Pandur Józseftől

2020. május 8.
pvmh

 

Dr. Pandur József, nyugalmazott főiskolai tanár, festőművész, művészettörténész életének 81. évében, 2020. május 2-án elhunyt.

Pandur József 1939-ben született Pécsett, ahol rajzot, művészettörténetet és népművészetet oktatott 1963-tól a Tanítóképző Főiskolán, majd nyugdíjba vonulásáig a Janus Pannonius Tudományegyetem Rajz Tanszékén.  A tanári tevékenysége mellett szívesen foglalkozott festészettel és népműveléssel. Posztimpresszionista szellemű, oldott színekkel és formákkal komponált képeit főleg pasztellel készítette, jellegzetes, lendületes fekete rajzzal kiegészítve.

Az élete szerves részét jelentette a felnőttképzés, amelynek egyik, számára nagyon kedves és számunkra nagy megtiszteltestést jelentő színtereként szolgált a „Vasutas”. Alapítója és betegségéig művészeti vezetője volt a Művészetbarátok Klubunknak, amelyet úgy tekintett, mint a Pécsi Képzőművészek és Műbarátok Társasága értékeinek továbbvivőjét.

Izgalmas, élményekkel teli művészeti előadásaira, alkotó tevékenységre bíztató szavaira, művészi munkájára, így „panduros” egyéniségére emlékezni fogunk.

 

a VOKE Vasutas Művelődési Ház közössége