Magyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt Horvátországban

2016. február 2.
pvmh

Magyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt Horvátországban

A magyarbólyi vasutasok kiváló szakmai- baráti kapcsolatot ápolnak a horvátországi vasutas kollegákkal, akik immáron majd 2 évtizede szintén rendszeres résztvevői, s vendégei a pécsi Vasutasnapoknak.

2015. október 1.
A horvátországi Koška településen 2015.október 1-én rendezték meg a Jótékonysági nagypályás focitalálkozót, melyre meghívást kapott a magyarbólyi vasutas-csapat is.
Ez a rendezvény egyben visszavágója volt a májusi Magyarbólyban lejátszott mérkőzésnek, mely 2005-ben indult magyar és horvát vasutasok között, évenként egy hazai és idegenbeli találkozóval.  
A két vasutascsapaton kívül most harmadikként pályára lépett a Horvátországban közismert Human Zvijezde Hrvatske 03 jótékonysági csapat is, amelyben az 1998-ban Franciaországban megrendezésre került VB.3. helyezést elért játékosok (Goran Vlaović, Petar Krpan, Zvonimir Soldo, Dario Šimić), valamint további volt válogatottak (Robert Špehar,Miroslav Bičanić,Marko Babić,Silvio Marić,Tomo Šokota,Darko Čordaš, Tomislav Rukavina, Goran Ljuboljević stb.), az énekes Amir Kazić-Leo és Slaven Knezović horvát színész is játszanak. E csapat edzője az az Ivica Grnja menedzser, aki 1976-ban a kanadai Toronto Metro csapatában az aranylabdás Eusebio-val együtt megnyerték a profi ligát, s májusban megtisztelte a magyar vasutasokat azzal, hogy eljött Magyarbólyba.
 A jótékonysági meccsen nagyszámú nézőközönség előtt az alábbi eredmények születtek: Human Zvijezde Hrvatske 03 - HŽPP 6:3; Human Zvijezde Hrvatske 03-MÁV Magyarbóly 5:2, HŽPP- MÁV Magyarbóly 2:3.  Így a magyarbólyiak az előkelő 2. helyet szerezték meg.  
A mérkőzéseket „élő adásban” Davor Detar Drele televíziós műsorvezető, színész, humorista közvetítette. A szünetekben a helyi mazsorett csoport bemutatóját tekinthette meg a nagyszámú nézőközönség. A mérkőzések végén pedig a helyi kultúrházban került sor az energiapótlást adó, finom vacsorára.
Köszönet mindezért Mario Kovačević eszéki vasutasnak, aki már 10 éve rendszeres szervezője a magyar-horvát vasutas találkozóknak és aktív résztvevője a pécsi vasutasnapnak!  

Kőhalmi Antal
Magyarbóly

Magyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt HorvátországbanMagyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt HorvátországbanMagyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt HorvátországbanMagyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt HorvátországbanMagyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt HorvátországbanMagyarbólyi vasutasok Jótékonysági focitalálkozón vettek részt Horvátországban