Pécsért és a Vasutas Kultúráért!

Dr. Csanádi György Vasutas Nyugdíjas Klub

A nyugdíjas klub időskorú vasúti alkalmazottak kulturális, ismeretterjesztési, szórakozási igényeinek kielégítésére szerveződött a Művelődési Házban 1985-ben.

Összejöveteleikre minden hét hétfőjén kerül sor a Művelődési Ház tárgyalójában.
Rendszeres ünnepséget tartanak nőnap, anyák napja, vasutasnap, karácsony, idősek napja, valamint a klubtagok névnapjai alkalmából.

A klub jó kapcsolatot tart fenn a pécsi szociális létesítményekkel, a Lánc- és Xavér utcai Idősek Otthonával, továbbá munka- és baráti kapcsolattartást a társ- és egyéb klubszervezetekkel.

Legsikeresebb programjaik közé sorolhatók az országon belüli, valamint szomszédos országokban szervezett kirándulások. A külföldre tervezett útjaik közül legnagyobb sikere az eszéki és lovráni utaknak volt, melyeken átlagosan 15-20 fő is részt vett. A szlovákiai Csáktornyára és Kassára indított utak is élénk érdeklődést váltottak ki.

A téli hónapok rendszeres programjai közé tartozik a tagok hazai- és külföldi útjairól diavetítéses előadások, egyéni élménybeszámolók megtartása. Több színházi előadás megtekintése is szerepelt a programokban, elsősorban Pécsett, de a budapesti színházakba is eljutottak.

Rendszeresen részt vettek az országos nyugdíjas szervezetek évenkénti találkozóin, így jártak például 2002-ben Szolnokon, 2004-ben Szombathelyen és évente járnak Komlóra. Nagykanizsán, a dunántúli vasutas nyugdíjas klubok 2004. évi találkozóján tizenketten képviselték a pécsi klubot.