Pécsért és a Vasutas Kultúráért!

Vagabond Természetbarát Egyesület

Vagabond Természetbarát Egyesültet

 

Programok

 

 

 

 

 

 

 

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

 

AZ EGYESÜLET
A Vagabond Természetbarát Egyesület több mint 10 éve alakult azzal a szándékkal, hogy tagjai részére biztosítsa a rendszeres aktív kikapcsolódás lehetőségét, a szabadidő hasznos eltöltésének és az egészséges életmód kialakításának elősegítését, a társadalmi öntevékenység kibontakoztatását össztársadalmi szinten. Tevékenységünkbe beletartoznak a vízi-, kerékpáros- és gyalogtúrák szervezése és közösségi tevékenységek bonyolítása is. Az Egyesület célja minél több ember számára a természet és a mozgás szeretetének propagálása, a környezeti és kulturális értékeink megőrzése.

Ezeken felül egyesületünk tevékenységi köre nem csak programok, hanem előadások szervezésében is megnyilvánul, a Vagabond Természetbarát Egyesület részeként működik a Vagabond Világjáró Klub, amely kétheti rendszerességgel tartja előadásait őszi-tavaszi ciklusban a világ természeti és társadalmi értékeire nyitott látogatók számára. A klub célja, hogy az előadók fényképes, filmes élménybeszámolóin keresztül távoli, vagy akár a közvetlen környezetünkben lévő tájakra kalauzoljanak el bennünket, kiszakítva egy-két röpke órára a látogatókat hétköznapi gondjaikból. Értéket teremtsen, hidat képezzen kultúrák között, kötetlen formában oktasson, hogy jobban megismerhessük környezetünket, a földünket, egymást, vagy akár saját magunkat.

Vagabond Természetbarát Egyesület szorosan együttműködik a Helian NaTour Utazási Irodával, mindkét szervezet számára kiemelkedően fontos, hogy a túrák szervezése, lebonyolítása minél magasabb színvonalon történhessen, a cél eléréséhez hozzájárul az utazási iroda túravezetőinek szakmai tapasztalata és a két szervezet eszközparkja. A Vagabond Természetbarát Egyesület nonprofit jelleggel működik, emiatt a szervezett túrák vagy ingyenesek, vagy önköltség közeliek.

A KLUB
A Vagabond világjáró klub - több mint tíz éve, kétheti rendszerességgel tartja előadásait őszi-tavaszi ciklusban a világ természeti és társadalmi értékeire nyitott látogatók számára. A klub célja, hogy az előadók fényképes, filmes élménybeszámolóin keresztül távoli, vagy akár a közvetlen környezetünkben lévő tájakra kalauzoljanak el bennünket, kiszakítva egy-két röpke órára a látogatókat hétköznapi gondjaikból, értéket teremtsen, hidat képezzen kultúrák között, kötetlen formában oktasson, hogy jobban megismerhessük környezetünket, a földünket, egymást, vagy akár saját magunkat.

Fontosnak érezzük számos problémával terhelt világunk földrajzi, természeti, antropológiai értékeinek megismertetésén túl, azok jelentőségének hangsúlyozását, sőt ezen értékek ápolását. Ezen célok elérését az adott kultúrához kapcsolódó úti beszámolók, dia- és videó vetítések, esetenként élőzenék biztosítják. A klubesteken kapcsolatok, barátságok szövődhetnek, amely végigkísérhet bennünket a későbbiekben is. A klub szervezői az előadók felkutatásával, meghívásával, a helyszín, a technikai feltételek, a reklám szervezésével (plakáttervezés, nyomtatás, terjesztés, honlap karbantartása, hírlevelek küldése) járulnak hozzá a klub életéhez.

Az utazók, előadók készséggel állnak a hallgatóság rendelkezésére, kérdésekre válaszolnak, tanácsot adnak, megosztják tapasztalataikat. Ettől több és más, mint bármely utazási csatorna, dokumentumfilm, amely otthonunkba hozza a világot. Itt az interaktivitáson van a hangsúly, nemcsak az egzotikus tájakkal, kultúrákkal kerülünk közelebbi kapcsolatba, a klub ennél többet tud nyújtani, az élményt az előadókon keresztül szinte kézzel foghatóvá varázsolja. Ennek a varázslatnak pedig te is részese lehetsz, akár mint vendég, aki „csak” feltöltődni szeretne az előadásokon keresztül, akár mint előadó.

Várunk Rád, legyél te is tagja csapatunknak, légy Te is „Vagabond”!

Honlap: http://www.vagabondvilagjaroklub.hu